OFFICIEEL: Origi (27) neemt definitief afscheid van Liverpool

OFFICIEEL: Origi (27) neemt definitief afscheid van Liverpool

09-06-2022 11:27 Laatste update: 13:48
2

Liverpool heeft afscheid genomen van Divock Origi. De Rode Duivel speelde sinds de zomer van 2014 voor The Reds en vertrekt transfervrij uit Engeland.

Het vertrek van Origi hing al een tijdje in de lucht, maar donderdag maakt Liverpool via de officiële kanalen bekend dat de spits aan het einde van deze maand de club verlaat. 'Bedankt voor acht ongelooflijke jaren en zoveel speciale momenten', schrijft Liverpool op Twitter. 'Divock Origi, Liverpool legende.' Origi speelde in totaal 175 duels voor The Reds, waarin hij 41 keer scoorde. Zijn meest memorabele doelpunten maakte hij tijdens de Champions League-comeback tegen FC Barcelona (0-4) en in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur (0-2).

Volgens transferexpert Fabrizio Romano ligt de toekomst van Origi in Italië. Naar verluidt zet de spits op korte termijn zijn handtekening onder een contract bij AC Milan. Romano meldt dat de medische keuring al op de planning staat, waardoor het een kwestie van tijd is dat Origi zich speler van I Rossoneri kan noemen.