Theate was een nog betere en interessantere optie geweest

"Theate was een nog betere en interessantere optie geweest"

09-06-2022 12:00 Laatste update: 12:03
7

De Rode Duivels hebben de critici van antwoord gediend met een 6-1 tegen Polen. Ook ex-bondscoach René Vandereycken zag een betere defensie, al had hij ook nog op Arthur Theate gehoopt.

"In mijn ogen was het een nog betere en interessantere optie geweest om Theate als linkse centrale verdediger te proberen, met Vertonghen centraal en Alderweireld op rechts", klinkt het bij Het Belang Van Limburg. "Dendoncker is niet de meest wendbare, terwijl Theate met zijn profiel op links beter rugdekking kan geven aan Carrasco. Op rechts heb je voor Alderweireld dan Castagne staan, die een eerder defensief profiel heeft."

Vandereycken weet dat de defensieve zorgen nog niet voorbij zijn. "Bij het openingsdoelpunt van Lewandowski liepen de verdedigers vooruit met het oog op buitenspel, maar Carrasco bleef hangen bij zijn tegenstander, waardoor hij het buitenspel ophief. Daar zag je dat verdedigen niet de sterkte is van Carrasco. De prestatie van de defensie kon je niet afwegen tegenover die in de match tegen Nederland. Polen speelde met andere intenties."

Zaterdag komt België opnieuw in actie, dan op verplaatsing tegen Wales.