Wereldgoal van Trossard was toch een 'bewussie': Zag doelman uit de goal staan

Wereldgoal van Trossard was toch een 'bewussie': "Zag doelman uit de goal staan"

08-06-2022 23:43
7

Met een absoute wereldgoal kon Leandro Trossard zijn sterke invalbeurt bekronen. Zijn tweede doelpunt van de avond en eentje dat de hele wereld rond zal gaan. Maar, was dat ook zijn bedoeling?

"Het was een schot, maar het lijkt een voorzet omdat ik hem daar zo rustig plaatste", reageerde hij met een knipoog bij VTM. "Ik zag de keeper uit zijn goal staan, ik probeerde hem gewoon naar de verste paal te trappen en hij ging lekker binnen", legt Trossard zijn doelpunt uit.

Het heerlijke doelpunt hielp uiteindelijk mee aan de 6-1 overwinning tegen Polen. "We moesten reageren na de vorige wedstrijd natuurlijk", aldus Trossard. "En ik denk dat we dat vandaag gedaan hebben. We voetbalden goed en creëerden veel kansen. En natuurlijk is het leuk als je zoveel doelpunten kunt scoren."

Het verschil was alvast enorm. Tegen Oranje werd er nog met 1-4 verloren. Nu werd het een 6-1 overwinning. "Dat is moeilijk om uit te leggen. Als we het antwoord daarop tijdens de wedstrijd wisten dan deden we daar iets aan. Ik denk dat Nederland misschien scherper was op de tweede bal en dat er daarom meer ruimte kwam tussen de linies. Maar we hebben vandaag goed gereageerd, dat was het allerbelangrijkste", besloot hij.