Rode Duivels demonstreren en winnen na zes(!) doelpunten tegen Polen

08-06-2022 22:34 Laatste update: 22:38
127

Na de blamage tegen Oranje hebben de Rode Duivels zich stevig herpakt. De eerste helft had de nationale ploeg het nog knap lastig tegen Polen, maar in de tweede helft gingen ze er helemaal over. Het werd 6-1.

Na de nederlaag tegen Oranje hadden onze Rode Duivels voor eigen volk nog iets goed te maken. Roberto Martinez besloot ook om zijn ploeg op enkele plekken te wijzigen. De Belgen eisten aanvankelijk ook het balbezit op, met de Polen die met stevige pressing probeerden te veroveren en tot bij superster Robert Lewandowski brengen.

De eerste echt enorme kans was ook voor onze Rode Duivels. Michy Batshuayi kwam oog in oog te staan met doelman Dragowski, maar besloot op de paal. Ook in de herneming besloot Eden Hazard onbegrijpelijk naast. Even later was dat duo samen met Kevin De Bruyne ook betrokken bij een doelpunt. Batshuayi zag zijn treffer echter afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Het was alvast duidelijk dat de Rode Duivels er enorm veel zin in hadden en zich wilden bewijzen. Batshuayi bleef ook kansen forceren, al bleef dat geldige doelpunt maar uit voor de vervanger van Romelu Lukaku. Maar het doelpunt? Dat was voor de Polen. Superster Lewandowski kwam dan toch één keertje voor Simon Mignolet, die kansloos was. Het werd 0-1.

Een stevige klap voor de Rode Duivels, die echter niet opgaven. Onze nationale elf ging op zoek naar die gelijkmaker én vond die ook. Na wat geharrewar in de zestien kwam de bal tot bij Axel Witsel, die de bal in doel wist te plaatsen. De verdiende gelijkmaker, net voor rust.

De tweede helft begon zoals de eerste, met het evenwicht en de kansen voor de Rode Duivels. Kevin De Bruyne verdeelde het spel, maar vond moeilijk een weg door de Poolse muur. Op het uur dat hij dat uiteindelijk wél. Niet als assistgever, wel als doelpuntenmaker na een goede pass van Hazard.

Het gaf de Rode Duivels een pak vertrouwen. De goede combinaties waren niet op één hand te tellen, de even goede kansen niet. Polen hield echter stand en kon erger voorkomen. Aan de overzijde bleef het ook uitkijken voor een scherpe counter.

Na de assist was de wedstrijd voor Hazard voorbij en kreeg Leandro Trossard minuten. Die bedankte voor het vertrouwen en zorgde voor de 3-1. Boeken toe voor Polen? Dat was het helemaal tien minuten voor tijd. Diezelfde Trossard wist met een schitterende treffer nog voor de 4-1 te zorgen. Uiteindelijk werd het zelfs nog 6-1 via Leander Dendoncker en Loïs Openda.