Busquets over salarissoap bij Barça: Hoor ik liever face to face dan via de pers

Busquets over salarissoap bij Barça: "Hoor ik liever face to face dan via de pers"

08-06-2022 20:00

Sergio Busquets heeft gereageerd op de salarisvermindering die bij FC Barcelona op komst zou zijn. De middenvelder staat hier niet onwelwillend tegenover, maar heeft zelf nog niets gehoord van de club.

Afgelopen zomer leverde Gerard Piqué al een deel van zijn salaris in, zodat Barça nieuwe spelers als Eric García en Memphis Depay in kon schrijven. Volgens verschillende media moeten de Catalanen opnieuw een beroep op hun spelersgroep doen, om spelers als Robert Lewandowski, Marcos Alonso, Andreas Christensen en Franck Kessié in te kunnen schrijven.

Busquets heeft het ook meegekregen. "Ik heb er verschillende dingen over gehoord en ik zie wel wat het wordt, als ik terug ben van vakantie. Hopelijk krijg ik dat dan wel uit de eerste hand te horen", laat hij weten tijdens een persconferentie, in aanloop naar de Nations League-wedstrijd tussen Spanje en Zwitserland van donderdag. "Het is beter om dit face to face mede te delen, in plaats van via de pers."

Mocht het zover komen, dan is Busquets echter wel bereid om in te leveren. "Ik wil altijd helpen", aldus de 33-jarige middenvelder, die zijn laatste contractjaar in gaat. "Ik ben het probleem niet, ik ben altijd bereid om te helpen."