Engeland op valreep naast Duitsland, Italië zet stap richting eerherstel

07-06-2022 22:56

Duitsland en Engeland hebben dinsdag de punten gedeeld tijdens de Nations League-kraker in München. In dezelfde groep profiteerde Italië optimaal door te winnen van Hongarije.

Duitsland - Engeland 1-1
Die Mannschaft was in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg van bondscoach Hansi Flick combineerde makkelijk en daar hadden de Engelsen eigenlijk geen antwoord op. Een doelpunt liet echter tot zes minuten na rust op zich wachten. Joshua Kimmich bediende Jonas Hoffmann met een schitterende pass en de aanvaller van Borussia Mönchengladbach schoot de bal hard achter Jordan Pickford, die overigens niet helemaal vrijuit ging: 1-0.

Engeland ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar Manuel Neuer redde knap op een inzet van Harry Kane. Duitsland leek de zege over de streep te trekken, maar in de slotfase bracht Nico Schlotterbeck de Engelse spits ongelukkig ten val. De bal ging op de stip en dat buitenkansje was aan Kane wel besteed: 1-1. Door de remise staan Duitsland (twee punten) en Engeland (één punt) onderaan in groep 3 van Divisie A.

Italië - Hongarije 2-1
Italië profiteerde van de clash in de Allianz Arena. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini kreeg na de remise tegen Duitsland nog wat meer kleur op de wangen, nadat het kansloos had verloren van Argentinië in de Finalissima. Nicolò Barella zette de Europees kampioen op het goede spoor met een heerlijke uithaal. Nog voor de pauze verdubbelde Lorenzo Pellegrini de score na een fraaie aanval.

Italië, met Anderlecht- en Club Brugge-target Wilfried Gnonto voor het eerst in de basis, liet de Hongaren in de tweede helft alsnog terug komen door een eigen doelpunt van Gianluca Mancini. Daar bleef het echter bij, waardoor La Squadra Azzurra met vier punten aan kop gaat. De Hongaren hebben één punt minder.