De Coninck: Perceptie rond de nationale ploeg dreigt plots heel slecht te worden

De Coninck: "Perceptie rond de nationale ploeg dreigt plots heel slecht te worden"

07-06-2022 17:15
3

Woensdagavond krijgen de Rode Duivels tegen Polen een kans om hun blazoen wat op te poetsen na de beschamende 1-4-nederlaag tegen rivaal Nederland. Die Derby der Lage Landen zindert nog steeds na, beseft ook Wim De Coninck. Hij waarschuwt voor een pessimistische teneur rond de nationale ploeg van Roberto Martinez. 

"Ze mogen niet opnieuw afgaan", valt De Coninck met de deur in huis in De TribuneAls groepswinst in de Nations League nog binnen handbereik wil blijven, volstaat eigenlijk enkel een overwinning tegen de Polen. Er staat echter veel meer op het spel dan puur het sportieve. "Er schiet nog weinig over van de goodwill voor de Rode Duivels. Dat moeten ze nu rechtzetten. De perceptie rond de nationale ploeg dreigt plots heel slecht te worden, terwijl die altijd zo positief was."

Wanneer het slecht gaat, wordt de coach uiteraard met de vinger gewezen. Ook De Coninck heeft wel wat aan te merken op Martinez. "Ik zou tegen Martinez zeggen: neem eens wat risico's met een De Ketelaere of Théate", doet hij een suggestie. "Echt risico's zijn dat trouwens niet. Die jonge kerels moeten de kans krijgen die ze verdienen, maar ze moeten ook krediet krijgen."

Over Martinez gesproken: is zijn houdbaarheidsdatum misschien overschreden? "De spelers vinden hem geweldig", countert De Coninck. "Hij wordt niet alleen als mens maar ook als tacticus hoog ingeschat, ook omdat hij de mensen op scherp kan zetten. Maar ik denk dat hij nu met het WK in zicht toch aan het twijfelen is of hij toch geen vernieuwingen moet doorvoeren, vooral dan in de verdediging." De vraag rijst alleen of er nog voldoende tijd over is om grote dingen te veranderen aan zijn elftal. In totaal werken de Duivels nog maar vijf Nations-League-duels af voor aanvang van het WK.