UPDATE: ‘Anderlecht opgelet, Stuttgart informeert bij Bayern over Zirkzee’

UPDATE: ‘Anderlecht opgelet, Stuttgart informeert bij Bayern over Zirkzee’

07-06-2022 12:29 Laatste update: 16-06-2022 19:46
20

Joshua Zirkzee krijgt volgend seizoen een nieuwe kans bij Bayern München. Dat beweert Kicker. Een verlengd verblijf bij Anderlecht is dan ook onwaarschijnlijk. 

Anderlecht gaat de vraagprijs van tien miljoen euro sowieso niet betalen voor Zirkzee, maar hoopte op een andere oplossing. Nu blijkt dat Bayern hem wil inzetten in de voorbereiding. Afgelopen seizoen liet Zirkzee dan ook mooie statistieken optekenen. In de Jupiler Pro League scoorde hij in 34 wedstrijden nog 16 goals.

Anderlecht gaat op deze manier het spitsenduo van afgelopen seizoen verliezen, want Christian Kouamé kondigde eerder zelf al aan dat hij vertrekt. Voor CEO Peter Verbeke ligt er ook deze zomer weer heel wat werk op de plank. 

Update 12/6: Hoewel het duidelijk lijkt dat Zirkzee niet terugkeert bij RSC Anderlecht, ligt zijn toekomst helemaal nog niet vast. De komende weken zal de Nederlander bij Bayern München de voorbereiding aanvatten. Of hij daar eind augustus nog steeds rondloopt, hangt af van een heleboel factoren. Vooral de ontwikkelingen in het aanvallende compartiment bij Der Rekordmeister worden doorslaggevend, met als centrale vraag of Robert Lewandowski aan boord blijft. Ook de mogelijke komst van Sadio Mané speelt een rol. VFB Stuttgart heeft alvast interesse getoond om Zirkzee (tijdelijk) over te nemen.

Update: RSC Anderlecht opgelet, Stuttgart heeft volgens Het Laatste Nieuws inlichtingen ingewonnen voor de komst van Joshua Zirkzee. Een concreet voorstel is er nog niet van gekomen, veel zou afhangen van de transfers van Robert Lewandowski en Choupo-Moting.