Valse start voor WK-finalisten: nachtwerk en tweede zege Denemarken

Valse start voor WK-finalisten: nachtwerk en tweede zege Denemarken

06-06-2022 22:41 Laatste update: 07-06-2022 07:40
4

Frankrijk heeft zich drie dagen na de Nations League-zeperd tegen Denemarken opnieuw verslikt in de slotfase. De openingswedstrijd in eigen huis werd verloren, tijdens de herhaling van de meest recente WK-finale gaven Les Bleus vlak voor tijd een 0-1 voorsprong weg.

Kroatië-Frankrijk 1-1
Die WK-finale in 2018 werd gewonnen door Frankrijk, net als beide ontmoetingen in de vorige Nations League-cyclus én het treffen in Split van maandagavond. Want hoewel Ante Budimir de eerste kans namens de Kroaten kreeg, liep Frankrijk kort na rust uit naar 0-1: Adrien Rabiot werd gelanceerd door Wissam Ben Yedder en rondde koeltjes af. Kort voor tijd versierde Andrej Kramaric in duel met Jonathan Clauss echter een penalty, die hij zelf tot doelpunt promoveerde: 1-1.

Kroatië had in de slotfase het meest over, maar het bleef bij een gelijkspel. Beide WK-finalisten staan hierdoor op één punt na twee wedstrijden. De winnaar van de uitgestelde clash tussen Oostenrijk en Denemarken kan dan ook gouden zaken doen.

Oostenrijk-Denemarken 1-2
De winnaar van de uitgestelde clash tussen Oostenrijk en Denemarken kon dan ook gouden zaken doen. Denemarken behield vlak na middernacht zijn maximale score in poule A1, hoewel het zeker niet vanzelf kwam. Pierre-Emile Højbjerg opende in Wenen de score, maar Xaver Schlager maakte na geklungel van Kasper Schmeichel gelijk en Marko Arnautovic trof de paal. De Oostenrijkers leken door te drukken, maar de winnende treffer viel aan de overzijde: Jens Stryger Larsen krulde de fraaie 1-2 binnen.

Overige uitslagen
Letland-Liechtenstein 1-0
IJsland-Albanië 1-1
Belarus-Azerbeidzjan 0-0
Slowakije-Kazakhstan 0-1
Andorra-Moldavië 0-0