Sensatie bij PSV, maar Bakayoko overtuigt niet bij Belgische beloften: 'Lange weg'

Sensatie bij PSV, maar Bakayoko overtuigt niet bij Belgische beloften: 'Lange weg'

06-06-2022 08:31 Laatste update: 08:32
3

Johan Bakayoko maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Jong PSV, werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Nederlandse Tweede Klasse en gaat deze zomer met trainer Ruud van Nistelrooy mee naar A-ploeg van PSV. Maar in ons lannd heeft de jonge aanvaller nog niet alle harten weten te veroveren.

Bakayoko maakte zondag zijn debuut voor de Belgische beloften in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. Dat was geen onverdeeld succes, concludeert bondscoach Jacky Matthijssen in Het Nieuwsblad. 'De PSV-speler begon met veel drive aan de wedstrijd, maar had het moeilijk met het hoge tempo', aldus de krant.

"Deze wedstrijd heeft mij getoond dat de weg voor de nieuwkomers nog lang is", zegt Matthijssen over Bakayoko. "Voor alle duidelijkheid: hun talent stellen we niet in vraag. Maar nu hebben ze kennis gemaakt met het grotemensenvoetbal. Dat doet soms iets meer pijn dan tegen andere negentienjarigen spelen. Zeker als je tegen Schotland speelt. Da's al helemaal geen cadeau."

Bakayoko kwam zeventig minuten in actie en de Belgische beloften won niet van de Schotten (0-0). De ploeg van Jacky Mathijssen heeft zich wel gekwalificeerd voor het EK en verloor in de kwalificatiecampagne geen enkele partij.