Toekomst van de Rode Duivels? Ben hier niet in Italië om foto's te maken

Toekomst van de Rode Duivels? "Ben hier niet in Italië om foto's te maken"

06-06-2022 08:46
8

Arthur Theate verliet afgelopen zomer KV Oostende voor Italië en ging aan de slag bij Bologna. Een grote stap voor heel wat voetballers, maar de verdediger twijfelde nooit aan zijn kunnen.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine spreekt Theate duidelijke taal. Hij twijfelde er nooit aan dat hij zou slagen bij Bologna. "Toen ik bij Bologna tekende was dat met het vaste voornemen om er door te breken. En snel ook. Na Oostende wilde ik een stap hogerop zetten, maar met voldoende kansen op speelminuten. Bij Bologna kon ik al die vakjes aanvinken", vertelt hij.

En bij Bologna is Theate ook niet enkel tevreden met een plekje in de selectie. Hij wil spelen én overtuigen. "Ik ben niet naar Italië gekomen om foto's te maken en de stadions te bewonderen. Ik wilde mijn kwaliteiten tonen", geeft de verdediger aan.

Presteren deed Theate ook, wat hem een selectie voor de Rode Duivels heeft opgeleverd. Binnenkort staat het WK ook op het programma. Zal dat mét Theate zijn? "Het blijft uiteraard een droom om een wereldkampioenschap te spelen. Natuurlijk zal ik heel ontgoocheld zijn als ik er niet bij ben. Maar ik weet ook dat ik geen enkele garantie heb", besluit hij.