Ronaldo volgt Messi-voorbeeld, Gavi jongste doelpuntenmaker, Mitro scoort

05-06-2022 23:00
1

In navolging van Lionel Messi heeft Cristiano Ronaldo ook een hoofdrol vertolkt namens zijn land. De Portugees scoorde twee keer tegen Zwitserland, waardoor Portugal een belangrijke overwinning boekt in de Nations League. Buurland Spanje ging juist verrassend onderuit tegen Oranje-beul Tsjechië, terwijl Dusan Tadic belangrijk was bij Servië.

Portugal - Zwitserland 4-0
Na het gelijkspel tegen Spanje was het voor Portugal belangrijk om van Zwitserland te winnen in de Nations League. Nadat het Zuid-Europese land al met 1-0 voor stond door een goal van William Carvalho, stond Ronaldo op: de 37-jarige vedette trof in minder dan vijf minuten tijd twee keer doel. Ronaldo maakte allebei de goals met één balaanraking.

In de tweede helft deelde João Cancelo de genadeklap uit aan Zwitserland: de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-0. Daardoor staan de Portugezen nu tweede in Groep 2, achter de verrassende koploper Tsjechië.

Tsjechië - Spanje 2-2
De Tsjechen speelden op hetzelfde moment als Portugal tegen Spanje. In de Eden Aréna kregen veel andere spelers de kans van bondscoach Luis Enrique. Dat pakte echter niet helemaal goed uit: het duel met Tsjechië, dat Oranje vorige zomer nog uitschakelde op het EK, eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel, door een Spaanse treffer in de negentigste minuut. Gavi zal de Spanjaard zijn het meest tevreden zal zijn na dit duel: met zijn goal werd de zeventienjarige middenvelder de jongste doelpuntenmaker ooit voor zijn land in een officieel duel.

Servië - Slovenië 4-1
Het Servië van Mitrovic (ex-Anderlecht), dat uitkomt in Niveau B van de Nations League, boekte zondag een gemakkelijke overwinning op Slovenië. Mitrovic scoorde het openingsdoelpunt. De Serven staan daardoor tweede in hun poule, achter Noorwegen.