Harwood-Bellis (ex-RSCA) ondertussen kapitein van de U21 en traint met Engeland A

Harwood-Bellis (ex-RSCA) ondertussen kapitein van de U21 en traint met Engeland A

05-06-2022 11:44

Tijdens de eerste maanden van het afgelopen seizoen huurde RSC Anderlecht Taylor Harwood-Bellis van Manchester City. In de winterstop nam paars-wit alweer afscheid van de centrale verdediger, die ondertussen met de nationale ploeg van Engeland mag meetrainen.

Anderlecht moest in januari een keuze maken tussen drie jonkies: Zeno Debast, Hannes Delcroix en Taylor Harwood-Bellis. Paars-wit koos voor zijn twee eigen jeugdproducten en liet Harwood-Bellis terugkeren naar Engeland. Daar verhuurde Manchester City hem meteen weer. Dit keer aan Stoke City. In de Championship had hij de afgelopen maanden een vaste basisplaats en kwam uiteindelijk aan 21 competitieduels en 2 FA Cup-duels voor Stoke.

In zijn tijd bij Anderlecht kwam de centrale verdediger bij de Engelse U21 terecht. Na zijn vertrek bij Anderlecht schopte hij het zelfs tot kapitein van de jonge Three Lions. Tegen Tsjechië U21 (1-2 winst) speelde Harwood-Bellis een sterke partij.

Ruiken aan de A-ploeg
Ondertussen heeft ook Gareth Southgate de speler in het vizier gekregen. De bondscoach van Engeland haalde Harwood-Bellis bij de nationale ploeg. Dat was niet met het oog op speelkansen voor de Nations League, maar wel als trainingspartner van de A-ploeg. Ook Folarin Balogun (Arsenal), Jacob Ramsey (Aston Villa) en Morgan Gibbs-White (Wolverhampton Wanderers) mochten als jonkies komen meetrainen met de A-ploeg.

"De kwaliteit is ongelooflijk", vertelde Harwood-Bellis over zijn ervaring bij de Three Lions in The Times. De nationale ploeg van Engeland maakte dit weekend wel een enorme slechte beurt. Het verloor zaterdag met 1-0 van Hongarije. De naam van Harwood-Bellis wordt ondertussen gekoppeld aan Burnley, mogelijk de nieuwe club van Vincent Kompany.