Squawka verwacht dat tandem De Bruyne - Haaland dodelijk wordt: 'How many?'

Squawka verwacht dat tandem De Bruyne - Haaland dodelijk wordt: 'How many?'

05-06-2022 10:38
4

Manchester City veroverde de Engelse landstitel, maar in de Champions League liep het opnieuw mis. Om het elftal nóg wat sterker te maken, krijgt Pep Guardiola vanaf deze zomer de beschikking over monsterspits Erling Braut Haaland. In combinatie met Kevin De Bruyne zou dat een dodelijke tandem moeten worden.

Het Britse databureau Squawka onderstreept die aanname met twee duidelijke statistieken. Allereerst creëerde over de voorbije drie seizoenen heen geen enkele speler meer open kansen dan De Bruyne in Europa's vijf grootste competities. Sinds medio 2019 zette de Rode Duivel 303 keer een aanval op die tot een wenkende mogelijkheid leidde. Goed voor een honderdtal kansen per seizoen, met andere woorden.

De man die KDB vanaf de volgende jaargang in stelling moet proberen brengen, is Haaland. Het Noorse wonderkind zou op papier een dankbaar eindstation moeten vormen. Squawka weet namelijk dat Haaland de hoogste conversieratio heeft van alle aanvallers. Dat betekent dat niemand een hoger percentage doelpunten uit zijn schoten puurt: liefst 27,3% van zijn pogingen belanden ook tegen de netten.

Simpel gezegd: bij Man City vindt de beste foerier ter wereld straks de beste afwerker ter wereld terug. Dat moet toch in een karrenvracht aan doelpunten resulteren, niet? Squawka vraagt zich alvast openlijk af hoe vaak De Bruyne een assist zal afleveren aan Haaland.