Southgate boos: 'Boegeroep Hongaarse kinderen heeft met opvoeding te maken'

Southgate boos: 'Boegeroep Hongaarse kinderen heeft met opvoeding te maken'

05-06-2022 12:23 Laatste update: 12:28
9

De Engelse bondscoach Gareth Southgate baalt stevig van het gedrag van de Hongaarse kinderen die zaterdag aanwezig waren bij het Nations League-duel in de Puskás Aréna. Toen de spelers van The Three Lions voor de aftrap knielden als statement tegen racisme, klonk er boegeroep.

In september vorig jaar werden de spelers van Engeland al racistisch bejegend in het WK-kwalificatieduel met Hongarije. De UEFA besloot daarom dat de Hongaren alleen kinderen tot veertien jaar mochten toelaten zaterdag, maar ook zij lieten dus duidelijk merken wat ze van de actie van de Engelse internationals vonden.

"Gezien de sanctie is het moeilijk te begrijpen dat het stadion halfvol zat", reageert Southgate op de persconferentie na de 1-0 nederlaag. "Aanvankelijk was de sfeer erg goed. De kinderen zwaaiden naar ons toen we de warming-up deden. Toen onze spelers knielden, sloeg de stemming om. Dat heeft volgens mij met opvoeding te maken. Kinderen en jongeren staan onder de invloed van volwassenen en leren daar bepaalde gedragingen van."

Volgens Southgate is het een extra reden om te blijven knielen. "Iedereen weet waar wij in geloven en waar wij voor staan. Wij zullen dat dan ook blijven doen."