Duits talent maakt indruk tegen Italië: 'Wát een voetballer is dat'

Duits talent maakt indruk tegen Italië: 'Wát een voetballer is dat'

04-06-2022 23:45
5

Ruud Gullit heeft een hoge pet op van de Duitse nationale ploeg. De voormalig international ziet het ene na het andere talent doorstromen naar Die Mannschaft en roemt in het speciaal Jamal Musiala.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Italië (1-1) licht Gullit de ploeg van Hansi Flick uit. "Er is één speler die ik ge-wel-dig vind bij Duitsland. Dat is Jamal Musiala. Wát een voetballer is dat. Echt een geweldige speler", steekt hij de loftrompet over de Bayern München-middenvelder. Musiala is niet de enige die kan rekenen op complimenten van de analist. "Als je kijkt naar Serge Gnabry: die ging van Engeland naar Duitsland en hij werd ook een geweldige speler."

"Maar wie ik echt een geweldige speler vind, is Joshua Kimmich. Dat is een rechtsback, hè." Gullit is onder de indruk van het in zijn ogen dynamische spel dat Flick met Duitsland speelt. "Hij flikt het toch maar weer. Ik vind het leuk. Het is toch heerlijk als je zo kan voetballen", stelt hij. "Ze hebben ook een grote vijver om uit te kiezen."