Engeland wordt uitgejoeld door 30.000 kinderen na totale afgang

04-06-2022 21:45
3

Hongarije heeft voor het eerst sinds 1962 een wedstrijd van Engeland gewonnen. De Engelsen beginnen met een flinke achterstand aan de UEFA Nations League, omdat alleen de groepswinnaar doorgaat naar de 'final four'.

Engeland speelde vorig jaar ook bij Hongarije en won toen met 0-4. Die wedstrijd werd ontsierd door racistische leuzen en daarom waren er zaterdag alleen kinderen aanwezig, plus hun begeleiders. Het waren er zo'n 30.000.

Zaterdag waren de kaarten anders geschud. Engeland haalde zijn gebruikelijke niveau niet en daardoor proefde Hongarije dat het kans had. Dominik Szoboszlai kreeg voor rust meerdere kansen op een doelpunt, ware het niet dat Jordan Pickford steeds in de weg lag. Ook Ádám Szalai kreeg een grote kans.

Na rust kreeg Hongarije waar het naar zocht. Reece James maakte een overtreding op Zsolt Nagy en daardoor ging de bal op de stip. Szoboszlai ging achter de bal staan en scoorde. Engeland kreeg nog wel kansen op de gelijkmaker, maar scoorde niet meer. Na afloop werden de Engelsen uitgejoeld door de 30.000 kinderen.