'Benfica legt acht miljoen euro neer voor gewilde verdediger'

'Benfica legt acht miljoen euro neer voor gewilde verdediger'

4 juni - 15:20
1

Het elftal van het Benfica van Jan Vertonghen begint langzaam vorm te krijgen. De Portugese krant A Bola meldt dat Benfica met Slavia Praag een akkoord heeft bereikt over verdediger Alexander Bah. Kosten: rond de acht miljoen euro.

Meerdere media meldden dat Benfica en Slavia met elkaar in gesprek waren over Bah, die naar verluidt ook kon rekenen op interesse van het Engelse Brentford. Omdat Slavia tien procent van de transfersom af moet staan aan Bah's vorige club SønderjyskE, wilde het zoveel mogelijk uit de onderhandelingen halen.

Slavia nam Bah vorig jaar januari over van SønderjyskE. Het betaalde toen een kleine twee miljoen euro en strijkt nu vier keer zoveel op. Volgens A Bola zijn beide clubs akkoord over een bedrag van acht miljoen euro. Bah kan in Lissabon tekenen voor vijf seizoenen.

Bah is een 24-jarige Deense verdediger die met Slavia hoge ogen gegooid heeft. Zo speelde hij in de Conference League vier keer tegen Feyenoord. Bah heeft drie interlands voor de nationale ploeg achter zijn naam staan.

Bah wordt waarschijnlijk de derde zomeraanwinst van Benfica, dat eerder Petar Musa al overnam van Boavista en Mihailo Ristic transfervrij overneemt van Montpellier. Achter de schermen schijnt de nieuwe club van Schmidt ook nog bezig te zijn met David Neres.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie