Ciman over Standard: Makkelijk te zeggen dat het misliep door de top van de club

Ciman over Standard: "Makkelijk te zeggen dat het misliep door de top van de club"

04-06-2022 13:43

Laurent Ciman, die assistent-coach is geworden in Montréal, praat met Sudinfo over zijn Standard. Hij volgt de club nog steeds op de voet en gaat in op de verkoop van Standard

Er leek even een terugkomst in de maak te zijn. Ciman heeft contacten gehad met Standard en Union, maar heeft zijn avontuur in Canada verlengd. De voormalige Rode Duivel geeft zijn mening over de overname van Standard. Al vindt hij dat een moeilijke vraag. 

“Ik ken 777 Partners niet, dus het is moeilijk om een mening te vormen,” vertelt Ciman. Hij hoopt vooral dat de nieuwe eigenaars het DNA en de identiteit van de club, die ook met de fans verbonden zijn, niet zullen veranderen. “Ik denk dat op het veld het merk Standard de laatste tijd een beetje verloren is maar het is misschien te makkelijk om te zeggen dat het de schuld is van de top.” 

Hij gelooft sterk dat coaches als Leye of Elsner kwaliteit hebben. Maar wat hij op het veld zag was triest. “Misschien was het feit dat we lange tijd achter gesloten deuren speelden schadelijk voor het team en bracht het de groep in een negatieve spiraal,” aldus Ciman.