Een debuutjaar om in te kaderen: Anderlecht-fans kiezen Gomez als beste speler

Een debuutjaar om in te kaderen: Anderlecht-fans kiezen Gomez als beste speler

04-06-2022 10:27
4

RSC Anderlecht heeft haar 'Speler van het Seizoen' 2021-2022 aangeduid. Sergio Gomez mag de onderscheiding mee naar huis nemen. De linkerflankspeler kwam vorige zomer pas toe in het Lotto Park, maar maakte meteen grote sier.

De voorbije dagen konden de Anderlecht-fans stemmen op hun laureaat voor de trofee. Met Gomez is er geen verrassende naam uit de bus gekomen. De zomeraanwinst werd door Vincent Kompany resoluut op de linksachter geplaatst, een positie waarop hij voordien weinig tot geen ervaring had. Die zet pakte echter wonderwel uit, want Gomez ontpopte zich al snel tot misschien wel de beste linksback uit de Jupiler Pro League.

Vooral voor Nieuwjaar maakte de Spanjaard indruk met zijn rushes en levensgevaarlijke voorzetten. Daar stroomden ook een heleboel assists uit voort, liefst elf in totaal. Dat Gomez er slechts eentje lukte in 2022, wijst erop dat zijn terugronde net dat tikkeltje minder was. Die vaststelling heeft de Anderlecht-aanhang er evenwel niet van weerhouden om massaal voor hem te stemmen. Tussendoor maakte hij overigens ook het mooie weer bij de Spaanse beloften.

Het einde van het seizoen verliep dan weer in mineur voor Gomez. De linkerflankspeler liep een blessure op aan het schaambeen, waardoor hij in de Champions Play-Off niet honderd procent was. Na even wikken en wegen heeft Anderlecht besloten om niet tot een operatie over te gaan. Het is daarnaast afwachten of er deze zomer geen club over de vloer komt die enkele miljoenen wil neertellen voor Gomez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s