'United-scouts lyrisch over 'star of the show' Pereira: nieuwe kans lonkt'

'United-scouts lyrisch over 'star of the show' Pereira: nieuwe kans lonkt'

03-06-2022 19:14

Andreas Pereira krijgt mogelijk een nieuwe kans bij Manchester United. De Engelse club stuurde scouts naar Brazilië voor Flamengo-middenvelder João Gomes, maar ze kwamen terug vol positieve verhalen over de Braziliaanse Belg.

Pereira is door United verhuurd aan Flamengo, waar hij een uitstekende indruk maakt. Volgens scouts van The Mancunians was de 26-jarige aanvallende middenvelder 'the star of the show', meldt de Britse tak van ESPN. Het medium weet dat Ten Hag Pereira komende zomer terug verwacht op Old Trafford. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij PSV en de Nederlandse manager wil de spelmaker van dichtbij aan het werk zien tijdens de voorbereiding.

Pereira, die nog een contract voor één jaar heeft bij de Premier League-grootmacht, zou geen zin meer hebben om de bank warm te houden, maar hij wil de uitdaging aangaan om Ten Hag te overtuigen. De manager zou gecharmeerd zijn van Pereira vanwege zijn energie en techniek. United heeft behoefte aan nieuwe middenvelders na het vertrek van Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata en Jesse Lingard. 

Het Eindhovens Dagblad meldde in april nog dat PSV de mogelijkheden onderzoekt om Pereira terug te halen. De Eindhovenaren zouden de verrichtingen van de eenmalig Braziliaans international op de voet volgen.