De Bruyne tevreden met komst van Haaland bij Man City: 'Garantie op goals'

De Bruyne tevreden met komst van Haaland bij Man City: 'Garantie op goals'

03-06-2022 12:55 Laatste update: 12:59
1

Kevin De Bruyne kan niet wachten om binnenkort samen te werken met Erling Haaland. De spits trekt van Borussia Dortmund naar Manchester City, waar hij voor doelpunten en uiteindelijk prijzen zal moeten zorgen.

De titel wisten The Citizens wel te pakken, maar de Champions League zat er niet in. Haaland moet daarbij gaan helpen. "Haaland is een topspeler. Door hem te halen, moeten we verder geraken als ploeg. Iedereen bij ons verwacht er veel van", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Bij Man City moet Haaland onder andere Sergio Aguëro doen vergeten, die afscheid nam van de Engelse club. "Na het vertrek van Sergio Aguëro zochten ze met Harry Kane al zo'n type", weet De Bruyne. Dat ging echter niet door en er kwam geen echte spits. "De filosofie van de club is dan om niet halsoverkop spelers te halen", legt hij uit.

Nu is die spits er wel. Haaland komt naar Manchester City, tot groot jolijt van De Bruyne. "Het is handig om een ankerpunt in de ploeg te hebben. En Haaland is een spits die garant staat voor twintig tot 25 goals. Dat is belangrijk en ik denk dat het ten goede van mijn eigen spel kan komen", besluit hij.