Mulder zag Anderlecht grote fout maken: Hadden hem nooit moeten halen

Mulder zag Anderlecht grote fout maken: "Hadden hem nooit moeten halen"

06-06-2022 07:00
19

RSC Anderlecht verraste afgelopen zomer door Lior Refaelov in huis te halen. De Israëliër moest voor extra ervaring gaan zorgen bij paars-wit en de club helpen aan prijzen. Een enorm groot succes werd dat niet, oordelen Jan Mulder en Paul Van Himst.

Refaelov speelde wel enkele sterke wedstrijden, maar helemaal incontournable was hij nooit in het team van Vincent Kompany. "Zelfs wanneer Refaelov heel goed had gespeeld, liep hij de kans de volgende wedstrijd te moeten banken. Ook al heeft een coach daar nog zo'n goede reden voor, dat begrijp ik niet", begint Mulder bij Sport/Voetbalmagazine.

Volgens Van Himst zou het voor Refaelov sowieso al moeilijk geweest zijn om zich helemaal door te zetten bij Anderlecht. "Hij is ook geen 25 jaar meer. Als je dan in een ploeg komt die niet voor honderd procent draait... Een ploeg rechthouden als je zelf al op de terugweg bent, is niet zo gemakkelijk", klinkt het.

Voor Mulder is het dan ook duidelijk: een succesverhaal is de transfer van Refaelov nog niet gebleken. "Ze hadden hem niet moeten halen. Hij is ook niet het type leider dat Anderlecht nodig had", besluit hij.

De 36-jarige Refaelov, die nog een contract tot eind volgend seizoen heeft bij Anderlecht, kwam 46 keer uit voor de Brusselaars. Daarin was hij goed voor negentien doelpunten en zes assists.