Martinez zet iedereen op scherp: Het zijn nog maar zes matchen tot het WK

Martinez zet iedereen op scherp: "Het zijn nog maar zes matchen tot het WK"

02-06-2022 19:27

Geen groot toernooi deze zomer, en toch moeten de Rode Duivels nog flink aan de bak in deze junimaand. Liefst vier duels staan er op het programma in het kader van de UEFA Nations League. Hoewel hij beseft dat het seizoen zo wel erg lang duurt, kijkt Roberto Martinez met grote belangstelling uit naar de volgende weken.

Kevin De Bruyne ontstak een klein relletje door zijn afkeer van de Nations League luidop te verkondigen. Dat blusje wordt door brandweerman Martinez met verve geblust. "Zo'n trainingskamp op het einde van het seizoen is altijd lastig, maar eenmaal de spelers hier zijn, is de inzet en de energie geweldig", hield hij zijn sterspeler een hand boven het hoofd op zijn persconferentie. Martinez verwacht volle inzet van zijn troepen, zeker in de derby tegen Nederland in een uitverkochte Heizel.

Voor de bondscoach behoren deze Nations-League-duels trouwens tot één pre-WK-oefenblok. "Voor mij maken deze matchen deel uit van onze voorbereiding op het WK. Na deze matchen willen we lessen geleerd hebben en stappen vooruit gezet hebben met het oog op het WK." Vooral voor de invulling van de laatste plaatsjes in de definitieve selectie lijken de komende dagen goed van pas te zullen komen. "Het zijn nog maar zes matchen tot het WK", waarschuwt Martinez. Tijd voor enkele jongelingen om hun kandidatuur te stellen, met andere woorden.