OFFICIEEL: Dirk Kuyt (ex-Liverpool) gaat aan de slag als coach in Nederland

OFFICIEEL: Dirk Kuyt (ex-Liverpool) gaat aan de slag als coach in Nederland

02-06-2022 15:01

Dirk Kuyt zal komend seizoen voor het eerst op eigen benen staan als trainer. ADO Den Haag heeft de 104-voudig Oranje-international aangesteld, maakt het via de officiële kanalen bekend. Kuyt tekent voor één seizoen.

Kuyt werd donderdag al gepresenteerd in Den Haag, nu heeft ADO zijn komst ook wereldkundig gemaakt. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool zal John Metgod meenemen als assistent naar het Cars Jeans Stadion. Metgod was tussen 2015 en 2016 al actief als technisch directeur bij ADO.

In Den Haag Kuyt is de definitieve opvolger van Giovanni Franken, die op zijn beurt de honneurs waarnam na het ontslag van Ruud Brood. ADO liep na een thriller tegen Excelsior ternauwernood een Eredivisie-ticket mis en wil met Kuyt opnieuw een gooi doen naar promotie. De 41-jarige Katwijker stopte in 2017 als prof en begon daarna aan een carrière als jeugdtrainer bij Feyenoord, terwijl hij afgelopen seizoen ook Champions League-analyse verzorgde bij RTL.

Bij zijn presentatie liet Kuyt al weten dat hij wil promoveren met ADO. Algemeen directeur Edwin Reintjes heeft vertrouwen in de geboren Katwijker. "Dirk is een persoonlijkheid en een fenomeen in de voetbalwereld. Hij weet als geen ander wat er van een team verwacht wordt om een topprestatie te leveren en heeft onder vele toptrainers mogen werken op het allerhoogste niveau. (...) Met zijn instelling en reputatie zal hij onze jongens inspireren en motiveren en denken wij dat hij de juiste man is om ons terug te brengen naar de Eredivisie."