Messi gelooft in kansen Argentinië: 'Italië had niet misstaan in halve finale WK'

Messi gelooft in kansen Argentinië: 'Italië had niet misstaan in halve finale WK'

02-06-2022 10:10
3

Lionel Messi is na de overtuigende zege op Italië vol vertrouwen over de WK-kansen van Argentinië. De winnaar van de Copa América was in de Finalissima op Wembley met liefst 3-0 te sterk voor de Europees kampioen.

"Het was een mooie finale. We speelden een heel complete wedstrijd, de tweede helft was spectaculair", zegt Messi tegen de Argentijnse tak van ESPN. De 34-jarige aanvoerder ziet dat La Albiceleste steeds sterker wordt in aanloop naar het WK in Qatar. "We blijven ons verbeteren door variaties toe te voegen aan ons spel. Deze groep is nederig en op alles voorbereid. We kunnen met iedereen de strijd aan."

"Italië was een hele goede test", gaat Messi verder. "Ze hebben zich helaas niet gekwalificeerd voor het WK, maar ze zijn de Europees kampioen en hebben een geweldig team. Ze hadden op het komende WK in de kwartfinales of halve finale kunnen staan."

Door de zege op Italië is Argentinië nu al drie jaar en 32 interlands op rij ongeslagen. "Het is goed om te weten wat winnen is. Dit team heeft al drie jaar niet verloren, dat is een grote plus. We moeten doorgaan op deze weg en ons blijven ontwikkelen om zo goed mogelijk aan de aftrap van het WK te verschijnen. We zijn erg enthousiast."