'Onzekerheid over toekomst Salah: Liverpool-ster denkt aan Premier League-move'

'Onzekerheid over toekomst Salah: Liverpool-ster denkt aan Premier League-move'

02-06-2022 09:02
9

In tegenstelling tot Sadio Mané is Mohamed Salah deze zomer niet van plan om te vertrekken bij Liverpool. Volgens The Athletic neemt de onzekerheid over de toekomst van de Egyptische sterspeler op Anfield echter toe.

Salah ligt nog maar één jaar vast en de onderhandelingen over een nieuw contract verlopen moeizaam. Als Liverpool de 29-jarige aanvaller niet een sterk verbeterd voorstel doet, zou hij transfervrij kunnen vertrekken. In dat geval geeft Salah zelfs de voorkeur aan een pikante overstap naar een Premier League-rivaal, omdat hij in Engeland wil blijven.

Volgens The Athletic staan Liverpool en Salah verschillend in de gesprekken. The Reds zijn terughoudend om het salarishuis op de schop te gooien. Salah behoort al tot de topverdieners, samen met Virgil van Dijk en Thiago. De rechtsbuiten zou een loonsverhoging van vijftien procent kunnen krijgen ten opzichte van het contract dat hij in 2018 tekende. 

Het kamp-Salah vindt dat daar te weinig waardering uitspreekt voor zijn status in het topvoetbal. Zij zoeken een salaris dat van hem naar verluidt de zesde bestbetaalde voetballer ter wereld maakt. Of beide partijen nog nader tot elkaar komen, is afwachten. Liverpool zal wel proberen om de plooien glad te strijken.