Chiellini verliest laatste interland: Messi en Di María stelen de show

Chiellini verliest laatste interland: Messi en Di María stelen de show

01-06-2022 22:45
5

Argentinië kan opnieuw een prijs toevoegen aan de eregallerij: in de Finalissima op Wembley, de strijd tussen de EK-winnaar en de Copa América-winnaar, werd Italië met 0-3 opzij gezet. Lionel Messi en Ángel Di María waren woensdagavond in topvorm. 

In de afscheidsinterland van Giorgio Chiellini maakte Italië geen enkele aanspraak op de zege. De grote afwezige op het WK in Qatar trad met alle grote namen aan, maar delfde vanaf de start het onderspit tegen de geoliede machine van Messi en co. Hoewel Gianluigi Donnarumma in de openingsfase een aantal keer reddend kon optreden, had hij na 27 minuten voor het eerst geen antwoord op de aanvalsdrang van de Argentijnen.

Lautaro Martínez was het eindstation van een vlotlopende aanval, met Messi aan de basis daarvan. Nog voor rust hadden de Italianen tegen een rode kaart aan kunnen lopen, maar de elleboogstoot van Leandro Bonucci tegen Messi werd bestraft met geel. In de blessuretijd van het eerste bedrijf verdubbelde Argentinië de marge. Dezelfde Martínez stak Di María op prachtige wijze weg, waarna Chiellini in zijn rug geklopt werd door de bij Paris Saint-Germain vertrokken spelmaker. Het stiftje over Donnarumma was de kers op de taart van de schitterende aanval. 

Na rust een eenzelfde spelbeeld. Argentinië had de score via Messi en Di María verder kunnen uitbreiden, maar vergat dat te doen. Pas in de absolute slotfase viel de derde Argentijnse goal. Paulo Dybala zorgde voor de slagroom op de taart op Wembley, na een goede individuele actie van Messi.