Memphis gaat akkoord met De Bruyne: 'Spelers zijn aan vakantie toe'

Memphis gaat akkoord met De Bruyne: 'Spelers zijn aan vakantie toe'

01-06-2022 22:01
22

Memphis Depay moet zich nog één keer opladen voor het Nations League-vierluik van het Nederlands elftal tegen de Rode Duivels, Wales, Polen en nogmaals Wales. Het overvolle speelschema baart hem aan het einde van het seizoen zorgen.

"Om nu nog vier wedstrijden te gaan spelen is eigenlijk niet ideaal", verklaart Memphis in De Telegraaf. "Wel qua voorbereiding op het WK. Het is goed dat we kunnen trainen en onszelf als team kunnen ontwikkelen. Zoveel tijd hebben we niet in de voorbereiding op het WK. Maar tegelijkertijd zijn spelers ook toe aan vakantie. Zo eerlijk moet je ook zijn." Hij gaat daarmee akkoord met Kevin De Bruyne, die eerder deze week al zijn beklag had gedaan. Net zoals Thibaut Courtois in het verleden.

Memphis waarschuwt voor 'veel blessures' in de aanloop naar het WK in Qatar. "Die hebben we dit seizoen ook gezien. De afgelopen jaren zijn nieuwe competities gecreëerd, waardoor je meer wedstrijden speelt. Je moet zo goed mogelijk voor je lichaam zorgen. Je hebt bizarre schema's in het voetbal van elf maanden volop voetbal."

"Het is niet altijd fysieke moeheid, maar ook mentale moeheid. Dat is nog belangrijker dan het fysieke aspect", verduidelijkt de aanvaller van FC Barcelona. "Er wordt van voetballers veel verwacht. Ik denk dat een normale persoon die naar zijn werk gaat niet begrijpt wat er van voetballers wordt verwacht. Dat is zwaar. Vakantie is daarom ook belangrijk om alles er even uit te gooien, zodat je daarna weer opgeladen bent, zowel fysiek als mentaal."