Seraing krijgt geen effectieve straf na incidenten in barrageduel met RWDM

Seraing krijgt geen effectieve straf na incidenten in barrageduel met RWDM

1 juni - 16:35
1

Zoals het er nu voor staat, zal RFC Seraing geen wedstrijden achter gesloten deuren moeten afwerken in het komende seizoen. Die sanctie hing nochtans in de lucht na de ongeregeldheden in het barrageduel met RWDM. De Disciplinaire Commissie heeft de initieel voorgestelde strafmaat echter afgezwakt.

Het is Seraing zelf dat via haar website de beslissing deelt die het ontvangen heeft van het Disciplinair Comité. Haar oordeel luidt dat de Luikse laagvlieger geen effectieve speeldag zonder publiek hoeft te betwisten, terwijl het bondsparket dat wel geëist had. De twee wedstrijden als voorwaardelijke straf blijven wél behouden. Die treden in werking wanneer Seraing het komende jaar nog een andere straf opgelegd zou krijgen. Daarnaast moeten Les Métallos een boete van 5000 euro betalen.

In haar persbericht laat de club verstaan dat het met haar advocaten zal beraadslagen of het nog in beroep wil gaan tegen die beslissing. De feiten dateren van de terugwedstrijd van het promotie-/degradatieduel met RWDM, het nummer twee uit Eerste Klasse B. Een scoreloos gelijkspel bleek daarin voldoende om haar plekje in de Jupiler Pro League te vrijwaren, nadat Seraing de heenpartij al had gewonnen met 0-1. Na afloop van het duel kwamen een heleboel fans van beide kampen het veld opgerend. Sommigen onder hen lieten zich van hun slechtste kant zien door hun vuisten te laten spreken.

 🔴⚫ Incidents match contre le RWDM : le Comité Disciplinaire pour le Football Professionnel a rendu sa décision.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie