Vanzeir-slachtoffer Ozornwafor kent toch nog mooie afsluiter met nationale ploeg

Vanzeir-slachtoffer Ozornwafor kent toch nog mooie afsluiter met nationale ploeg

01-06-2022 16:04
1

Voor Valentine Ozornwafor heeft het seizoen dan toch nog een happy end in petto. Na de slag die hij moest ontvangen van Dante Vanzeir (Union Saint-Gilloise), leek dat even een vraagteken te zullen worden. In deze maand juni maakt de verdediger van Sporting Charleroi echter weer deel uit van de Nigeriaanse nationale ploeg.

José Peseiro, bondscoach van The Super Eagles, heeft Ozornwafor opgenomen in zijn selectie voor de twee interlands die nog resten dit seizoen. Dat zijn er wel twee belangrijke, want beiden kaderen in de voorronde voor de komende Afrika Cup, die zal plaatsvinden in de zomer van 2023. Nigeria ontvangt eerst Sierra Leona en moet nadien op bezoek op Mauritius.

Voor Ozornwafor is het slechts een gedeeltelijke primeur als international, aangezien hij exact een jaar geleden al twee keer mocht proeven van het grote werk, weliswaar slechts in oefenwedstrijden. Op een duel mét inzet is het nog steeds wachten. Mogelijk komt het er de volgende dagen van. Na zijn aanvaring met Vanzeir pikte Ozornwafor al snel de draad weer op. Zo werkte hij in de Europe Play-Off nog vier wedstrijden af voor Charleroi.