Gesproken met andere Belgische club, maar niet getwijfeld toen Z-Waregem kwam

"Gesproken met andere Belgische club, maar niet getwijfeld toen Z-Waregem kwam"

01-06-2022 15:01
1

SV Zulte Waregem heeft haar nieuwe technische staf voor het nieuwe seizoen voorgesteld, met Mbaye Leye als hoofdverantwoordelijke. Na zijn vroegtijdig stopgezet debuutverhaal bij Standard Luik krijgt de Senegalees nu een tweede kans aan de Gaverbeek. Daar schuilen voor hem nog nauwelijks geheimen.

In totaal voetbalde Leye zelf immers zes jaar lang voor Zulte Waregem. Nu hij er aan de slag kan als hoofdcoach, voelt dat dan ook aan als "thuiskomen". "Ik heb hier als speler mijn beste jaren doorgebracht", herinnert de gewezen aanvaller zich bij Het Nieuwsblad. "Ik won trofeeën en maakte enkele fantastische seizoenen mee." Leye doelt daarmee voornamelijk op het vicekampioenschap in 2013 en de bekerwinst in 2017.

Zijn liefde voor Essevee is naar verluidt zo groot dat hij meteen alle andere aanbiedingen liet vallen toen hij hoorde over de Waregemse interesse. "Ik had al gesprekken gevoerd met een andere Belgische club, maar toen Zulte Waregem belde, heb ik niet getwijfeld", onthult hij. Naar eigen zeggen was Leye er tijdens zijn spelerscarrière al rotsvast van overtuigd dat hij op een dag als T1 in de dug-out van het Regenboogstadion zou zitten. "Dit was de club waarvoor ik wilde werken."

Over concrete ambities kan Leye nog niet al te veel zeggen. "We willen ervoor zorgen dat iedereen terug trots kan zijn op Zulte Waregem", luidt zijn boodschap. Met welke spelfilosofie hij zijn avontuur aanvat, valt moeilijk te bepalen. "Er zullen momenten zijn waarop we met de nodige zin voor realiteit spelen, maar ook momenten waarop we goed voetbal zullen brengen. Het belangrijkste is echter de stabiliteit. Zowel in de prestaties, als in de uitslagen", besluit Leye pragmatisch.