Manchester United-zondebok Maguire ontvangt bommelding: 'Er is een grens'

Manchester United-zondebok Maguire ontvangt bommelding: 'Er is een grens'

01-06-2022 12:45

Kritiek hoort erbij, weet Harry Maguire, maar de verdediger van Manchester United vertelt deze week in de Engelse pers dat er een grens is overschreden. Hij ontving thuis een bommelding.

In april werd het huis van Maguire, waar ook zijn vrouw en twee jonge kinderen wonen, doorzocht door de politie. "Ik ben mans genoeg om te accepteren dat mensen kritiek hebben en zeggen dat ik beter moet spelen", zegt de verdediger. "Maar er is een menselijke grens. Ik heb wel een gezin."

Maguire vervolgt: "Ik krijg vaak de vraag of het me raakt. In principe raakt het me dus niet echt, maar als het gaat om bommeldingen, is het een familiekwestie. Ik ben blij dat mijn kinderen op een leeftijd zijn waarop ze nog weinig meekrijgen."

Het afgelopen seizoen was zwaar voor Maguire, wiens prestaties elke week onder een vergrootglas liggen. Manchester United werd zesde. "Ik ben zelf mijn grootste criticaster. Elke dag probeer ik mezelf te verbeteren. Dit was een uitdagend jaar", besluit de verdediger, die volgend seizoen te maken krijgt met Erik ten Hag.