Openda ziet droom uitkomen: 'Nu fysiek sterker, hoop ook minuten te maken'

Openda ziet droom uitkomen: 'Nu fysiek sterker, hoop ook minuten te maken'

31-05-2022 21:00
2

Loïs Openda heeft met zijn goede seizoen bij Vitesse een plekje verdiend in de nationale ploeg van België. De kersverse Rode Duivel zegt dat het een droom is die uitkomt om met zulke grote namen te spelen en hoopt op speelminuten. 

De 22-jarige aanvaller werd voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg en kan zijn geluk niet op. "Het is een droom om voor de Rode Duivels te spelen", liet de huurling van Club Brugge weten aan Sportwereld. "Het is wel speciaal om met zulke grote namen te spelen. Ik ken hen, maar ik weet niet of ze mij kennen. Het is ook speciaal om tegen Nederland te spelen, omdat ik er twee jaar heb gespeeld."

Bij Vitesse is Openda de grote man, maar in de nationale ploeg zal dat anders zijn, weet ook de spits. "Het is moeilijk iets bij te brengen aan een ploeg die al compleet is", geeft Openda toe. Toch hoopt de spits iets te kunnen toevoegen aan het elftal. "Ik ben nu een speler die fysiek sterker is en veel vooruitgang heeft geboekt. Sinds ik in Vitesse zit heb ik meer vertrouwen en voel ik me mentaal beter. Ik hoop dus ook minuten te maken", sluit Openda af.