Mazzu kijkt uit naar Anderlecht-uitdaging: De grootste club van België

Mazzu kijkt uit naar Anderlecht-uitdaging: "De grootste club van België"

31-05-2022 17:44
29

Felice Mazzu werd dinsdag voorgesteld als de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. Bij Paars-Wit zal hij opnieuw voor successen moeten zorgen. Iets wat hij eerder al deed bij Union.

Met Union beleefde hij twee bijzonder mooie seizoenen. "Ik zal de twee unieke seizoenen bij Union Saint-Gilloise nooit vergeten", geeft Mazzu aan in een eerste officiële reactie. "Ik wil er de spelers, staf en directie bedanken die me de kans hebben gegeven om het project uit te werken."

Mazzu trekt nu naar de stadsrivaal en gaat aan de slag bij RSC Anderlecht. Een uitdaging waar hij enorm naar uitkijkt. "Op mijn 56ste heb ik ongelooflijk veel zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan", begint Mazu. "De ambities van Sporting Anderlecht bieden me een unieke kans die ik niet aan me voorbij mag laten gaan."

En bij Anderlecht lijkt hij de weg van Vincent Kompany te willen volgen. "Ik zal er verder werken op de fundamenten van een project, ingepast in de visie van de club en de verwachtingen van de fans. Het zal mijn taak zijn om de voetbalidentiteit en de stijl van het huis te koppelen aan resultaten, en jonge spelers te integreren en verder te ontwikkelen", klinkt het.

Grootste club van België
Voor Mazzu een tweede kans bij een topclub. Zijn eerste kans bij KRC Genk werd geen groot succes. "Het is een eer om het embleem van deze club te mogen dragen", gaat Mazzu verder. "Ik wil mijn ervaring en passie aanwenden om de grootste club van België terug te brengen naar de plek waar hij thuishoort. Ik kijk ernaar uit om de spelersgroep en de fans zo snel mogelijk te ontmoeten", besluit hij.