Martinez moet eindelijk kleur bekennen: Mignolet, Casteels & Sels in de weegschaal

Martinez moet eindelijk kleur bekennen: Mignolet, Casteels & Sels in de weegschaal

31 mei - 09:57 Laatste update: 10:19
59

Na de Champions League-finale was het al snel duidelijk dat Thibaut Courtois zou gaan afhaken voor de Rode Duivels. Dinsdag werd het bericht door de Belgische voetbalbond officieel bevestigd. Roberto Martinez hoeft gelukkig niet met de handen in het haar te zitten.

Courtois is momenteel de beste keeper van de wereld. Natuurlijk zal hij gemist worden tegen Nederland, Polen (x2) en Wales, maar in de selectie van de nationale ploeg zitten nog drie doelmannen die meer dan aardig een balletje kunnen pakken.

Simon Mignolet
– 34 jaar
Club Brugge
– 32 caps

Bij de nationale ploeg speelt Mignolet al jarenlang de tweede viool achter Courtois. De doelman van Club Brugge legde zich al een tijdje geleden neer bij die rol. Het is evenwel de vraag of Martinez Mignolet nog beschouwd als zijn tweede doelman. Dat zal de komende periode duidelijk maken. Tijdens de Play-Offs bewees Mignolet alvast dat hij klaar is om tijdelijk het stokje over te nemen van Courtois. Mede door zijn reddingen kroonde Club Brugge zich tot Belgisch landskampioen. Zeventien keer hield Mignolet in de Jupiler Pro League zijn netten schoon.

Koen Casteels
– 29 jaar
VfL Wolfsburg
– 3 caps

Wolfsburg kende in de Bundesliga een wisselvallend seizoen. De Wolven eindigden pas op een twaalfde plaats. Casteels wist in de competitie toch tien keer de nul te houden. Martinez heeft ook een boon voor Casteels, maar door de status van Courtois moest de bondscoach nooit echt een keuze maken tussen Casteels en zijn andere doelmannen. Nu zal de Spanjaard wel kleur moeten bekennen. Bij de andere momenten dat Courtois niet kon, waren Mignolet en Casteels zelden alle twee volledig beschikbaar.

Matz Sels
– 30 jaar
– RC Strasbourg Alsace
– 2 caps

Van de drie overgebleven doelmannen lijkt Sels het minst kans te maken op speelminuten. En toch is de ex-doelman van KAA Gent en RSC Anderlecht is in Frankrijk heel goed bezig. Dat merkten ook de trainers van de Ligue 1 op. Zij verkozen tot Sels tot Doelman van het Jaar. De doelman hield in de Franse competitie dertien keer de netten schoon. Enkel Walter Benitez (OGC Nice) deed beter. Met Strasbourg greep Sels nipt naast Europees voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie