Zirkzee heeft met Anderlecht, Ajax, PSV, & Bayern genoeg keuze: 'Ben ook benieuwd'

Zirkzee heeft met Anderlecht, Ajax, PSV, & Bayern genoeg keuze: 'Ben ook benieuwd'

31-05-2022 09:03
9

Joshua Zirkzee heeft de clubs komende zomer voor het uitkiezen. Het is al bekend RSC Anderlecht de aanvaller aan boord wil houden. Ook Ajax en PSV denken aan Zirkzee. Daarnaast is een kans bij Bayern München ook een optie. 

Bayern verhuurt Zirkzee dit seizoen aan Anderlecht. In ons land heeft de aanvaller een sterk seizoen achter de rug, waardoor hij genoeg opties heeft voor de volgende voetbaljaargang. Anderlecht wil graag door met Zirkzee, maar de Nederlandse jeugdinternational kan nog geen garanties geven. "Ik ben momenteel even benieuwd als jullie", vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Na deze twee weken bij Jong Oranje en mijn vakantie zal alles wel op zijn plek vallen."

Een terugkeer naar München is ook niet uitgesloten, al hoopt Zirkzee vooral op speelminuten. "Er is nog niet veel contact geweest met Bayern, maar ik weet wat ik wil. Die garantie op speeltijd wil ik het liefst wel hebben. Dat kan zeker bij Anderlecht zijn, maar net zo goed bij een andere club. Zelfs blijven bij Bayern is een optie. Ik wil gewoon vertrouwen krijgen en me thuis voelen bij een club en in een omgeving. Die combinatie zat bij Anderlecht in ieder geval goed."

In de komende weken zal duidelijk worden of Zirkzee in België, Duitsland, Nederland of een ander land zal gaan voetballen. De aanvalsleider heeft nog een éénjarig contract in München.