UPDATE: Geen Courtois en Denayer meer bij de Rode Duivels

UPDATE: Geen Courtois en Denayer meer bij de Rode Duivels

31 mei - 08:44 Laatste update: 09:07
8

De Rode Duivels moeten het de aankomende interlands doen zonder Thibaut Courtois. De Belgische voetbalbond heeft nog niet officieel laten weten dat de doelman afhaakt voor de duels tegen Nederland en co, maar Het Laatste Nieuws is zeker dat Courtois de groep al verliet.

Zaterdag was Courtois tijdens de Champions League-finale nog de grote man. Na de 1-0 zege van Real Madrid tegen Liverpool – waarin de doelman uitpakte met negen savas – liet Courtois al verstaan dat hij medisch niet volledig in orde is. Hij moest zich wel melden bij de nationale ploeg en liet zich onderzoeken.

Maandag kwam Courtois aan bij de Rode Duivels en werd gecontroleerd. Daarna werd besloten dat Courtois op vakantie mocht vertrekken. Volgens de krant vertrok Courtois maandag al bij de nationale ploeg. In de loop van dinsdag zal de KBVB converseren over de exit van de doelman.

Drie vervangers
De Rode Duivels spelen de komen dagen tegen Nederland, Wales en Polen. Simon Mignolet (Club Brugge), Koen Casteels (VfL Wolfsburg) en Matz Sels (Strasbourg) kunnen Courtois in die drie interlands vervangen. Mogelijk wordt Davy Roef van KAA Gent nog opgeroepen om de kern terug compleet te maken.

Update: De Belgische voetbalbond heeft dinsdag inderdaad laten weten dat Courtois de komende interlands niet in actie zal komen. De doelman mag op medische basis de groep verlaten. Dat gaat ook op voor verdediger Jason Denayer. Nu is het nog de vraag of Roberto Martinez vervangers zal oproepen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie