'Keita (OHL) weigert Belgische aanbiedingen, Kompany erg gecharmeerd door hem'

'Keita (OHL) weigert Belgische aanbiedingen, Kompany erg gecharmeerd door hem'

30-05-2022 23:44

Hoewel hij nog altijd een tiener is, lijkt de toekomst van Mandela Keita niet langer in ons land te liggen. Verschillende clubs uit de Jupiler Pro League hebben nochtans een lijntje uitgeworpen naar het talent van Oud-Heverlee Leuven, maar die zou een overstap naar het buitenland verkiezen.

Volgens MSV Foot staat de telefoon van Keita (en zijn management) dezer dagen roodgloeiend. Vanzelfsprekend hopen heel wat Belgische clubs hem in de wacht te slepen, nadat de controlerende middenvelder dit seizoen bij OHL liet zien uit het goede hout gesneden te zijn. Die liefde is echter niet wederzijds. Het lijkt erop dat Keita zijn zinnen op een transfer naar het buitenland heeft gezet.

Eerder werd al gewag gemaakt van stevige interesse van Genoa FC, waar oude bekende Alexander Blessin de plak zwaait. Mogelijk steekt Vincent Kompany hem echter stokken in de wielen. Ook de ex-trainer van RSC Anderlecht heeft namelijk een voorliefde voor Keita. In zijn voorbije jaren bij paars-wit wilde hij hem zelfs al aan boord halen, maar dat lukte niet gezien de precaire financiële situatie in het Lotto Park. Keita zou naar verluidt vier tot vijf miljoen euro moeten kosten.

Nu Kompany meer dan waarschijnlijk bij Burnley aan de slag gaat, liggen de kaarten evenwel anders. Voor de degradant uit de Premier League moet zo'n bedrag een peulschil zijn, gezien de ferme rugzak die het meekrijgt. Zo komt Keita misschien wel sneller dan verwacht in het Engelse voetbal terecht.