Engelsen hebben hun lesje nog niet geleerd: Wie had dat gedacht van Courtois?

Engelsen hebben hun lesje nog niet geleerd: "Wie had dat gedacht van Courtois?"

30-05-2022 23:28
9

Over de heldenstatus van Thibaut Courtois na de Champions-League-finale is al oneindig veel bericht, maar eigenlijk behoort de sluitpost van Real Madrid en de Rode Duivels al jaren tot het kruin der doelmannen. Niet zo in de ogen van Dean Saunders, blijkbaar ...

Dat Courtois zaterdagavond de meest bepalende man was bij Real, daar hoeft de Engelse analist niet lang over te twijfelen. "De doelman heeft hen de titel bezorgd", stelt hij. "Hij heeft drie briljante reddingen gedaan tegen Salah en ook in de eerste helft had hij er eentje in huis tegen Mané." Met geluk kan je finales uit de brand slepen, maar dus ook dankzij een uitstekende keeper.

Hoewel Courtois zulke kunststukjes al eerder uit zijn mouwen schudde, viel Saunders redelijk uit de lucht. "Wie had gedacht dat Courtois zo zou spelen? We hebben hem allemaal al zien spelen, maar nog nooit op die manier", klinkt het ietwat laatdunkend. Laat dat nu net één van de redenen zijn waarom Courtois na afloop van de gewonnen finale in Parijs zo opgetogen was. In een interview liet hij verstaan dat hij in Engeland nooit het respect gekregen heeft dat hij in zijn ogen verdiende.