Enkel Müller creëerde meer grote mogelijkheden dan De Bruyne in top-vijf Europa

Enkel Müller creëerde meer grote mogelijkheden dan De Bruyne in top-vijf Europa

30-05-2022 23:11
1

Kevin De Bruyne heeft er nog maar eens een topseizoen opzitten, met de onderscheiding voor 'Player of the Year' in de Premier League als beste bewijsstuk. De spelmaker van Manchester City is een regelrechte droom voor ploeggenoten om mee samen te spelen. Geen wonder dat hij (bijna) helemaal bovenaan prijkt op het vlak van gecreëerde kansen.

Nu de Europese clubcompetities ten einde zijn gekomen, heeft Squawka nog enkele afsluitende statistieken in voorraad. Eentje over het aantal uitgespeelde grote kansen bijvoorbeeld. In de top-vijf van de Europese competities heeft slechts één speler vaker een ploegmaat een bijzonder grote mogelijkheid aangeboden: Thomas Müller. De veteraan van Bayern München steekt er bovendien met kop en schouders bovenuit, met 22 stuks.

De Bruyne zelf haalde echter ook een knap cijfer: zestien keer

bood hij een collega een niet te missen kans aan. Daarmee staat de Rode Duivel op de tweede trede van het podium, samen met Antonio Candreva. De rechtsmidden van Sampdoria is best een opvallende gast in een lijstje met verder nog bekende namen als Iker Muniain (Athletic Bilbao), Bruno Fernandes (Manchester United) en Joshua Kimmich (Bayern München).