De strafste Liverpool-statistiek van Origi: voor grootheden als Dalglish en Salah

De strafste Liverpool-statistiek van Origi: voor grootheden als Dalglish en Salah

30-05-2022 22:22

Na zeven jaar op de loonlijst van Liverpool FC zoekt Divock Origi zijn heil elders. Meer dan waarschijnlijk gaat de Rode Duivel aan de slag bij AC Milan, de kersverse kampioen uit de Serie A. Hoe dan ook verlaat hij Anfield Road met een heldenstatus. Die heeft Origi onder meer opgebouwd in zijn vele ontmoetingen met Everton FC.

Iedereen weet dat het duel tussen Liverpool en Everton bijzonder hard leeft in de Engelse industriestad. Net in die stadsderby kwam Origi vaak het best uit de verf. Zo scoorde onze landgenoot liefst zes keer tegen de aartsrivaal van aan de overkant van de Mersey. Met dat aantal houdt Origi regelrechte legendes als onder meer Kenny Dalglish (5), Sadio Mané (4), Mo Salah (4) en Luis Suarez (5) achter zich. 

Die recordcijfers zijn pas helemaal opmerkelijk als je het aantal treffers tegen Everton afweegt tegen zijn totale doelpuntenproductie voor Liverpool. Die staat immers 'slechts' op 41 stuks. Dat betekent met andere woorden dat Origi meer dan een zevende van zijn doelpunten voor The Reds tegen de grote rivaal maakte. Op die manier speel je je natuurlijk wat eenvoudiger in de harten van de rood-witte fans ...