Courtois & Hazard staan voor overvolle agenda: + 70 matchen komend seizoen

Courtois & Hazard staan voor overvolle agenda: + 70 matchen komend seizoen

30-05-2022 21:47 Laatste update: 31-05-2022 22:27
5

Het is nog onzeker of Thibaut Courtois tijdens de aankomende interlands van de Rode Duivels in actie komt. Als wij de bondscoach een tip mogen geven: laat Courtois lekker rusten. Volgend seizoen zal de agenda van de doelman immers overvol zijn.

Courtois en Eden Hazard mochten zaterdag de Beker met de Grote Oren in de lucht steken. De Champions League-zege heeft natuurlijk ook gevolgen voor komend seizoen en zorgt voor extra duels. Op 10 augustus neemt Real Madrid het in de Europese Supercup op tegen het Duitse Eintracht Frankfurt, de winnaar van Europa League.

Wereldbekers en Supercups
Ook moet de winnaar van de Champions League Europa gaan vertegenwoordigen op de Wereldbeker voor clubs. Haalt de Koninklijke in dat toernooi de finale? Dan komen er weer twee duels extra op de teller van de spelers. Momenteel is het nog de vraag wanneer volgend seizoen de Wereldbeker voor club gespeeld wordt. Dit jaar ging het toernooi door in februari. Lukt dat vanwege het WK voor landen volgend seizoen ook?

Courtois en Hazard beginnen op 23 november aan het WK voor landen met een match tegen Canada. De finale – laten we hopen dat België die haalt – staat op 18 december op het programma. De vier halvefinalisten zullen op het toernooi zeven matchen afwerken. Het kan haast niet anders dat een paar spelers van Real Madrid bij de laatste vier gaan zitten. Naast het WK zijn er ook nog de andere interlands, van oefenduels tot kwalificatieduels.

In Spanje wordt het ook weer een drukke bedoeling voor Real Madrid komend seizoen. Afgelopen seizoen veroverde het de titel in La Liga, dus moet er ook gestreden worden voor de Spaanse Supercup. De nieuwe competitie in Spanje begint op 14 augustus. Verder zijn er in Spanje natuurlijk ook nog de klassieke bekermatchen.

Spelen, spelen en spelen zonder rustmomenten
Als dat nog niet genoeg is, wil Real Madrid haar Champions League-titel verdedigen. Als Real opnieuw de finale haalt, wordt het wel een hele drukke agenda voor de spelers. Met wat geluk spelen Courtois en co volgend seizoen meer dan 70 duels. Tussendoor is er door het WK voor landen midden in het seizoen amper mogelijkheid om op adem te komen.