Messi ziet pijnlijk verschil: Bij FC Barcelona is het me nooit overkomen

Messi ziet pijnlijk verschil: "Bij FC Barcelona is het me nooit overkomen"

30-05-2022 20:29

Lionel Messi heeft na zijn debuutseizoen bij Paris Saint-Germain de balans opgemaakt. De Argentijn erkent dat hij het lang lastig had met zijn vertrek bij FC Barcelona, maar zit naar eigen zeggen op zijn plek in de Franse hoofdstad.

In zijn vaderland geeft Messi een uitgebreid interview met TyC Sports. Hoewel PSG zich kroonde tot landskampioen, kwam de ploeg in de Champions League niet verder dan de achtste finales. Het zorgde voor een kritische benadering van de fans. "Het was me in Barcelona nog nooit overkomen", doelt Messi op de fluitconcerten aan zijn adres. "De woede is wel begrijpelijk. We zijn op onbegrijpelijke manier uit de Champions League gekegeld. Of ik het er dan mee eens ben dat het op mijn gericht is, is niet belangrijk. Spelers als Neymar en ik staan het meest in de schijnwerpers."

Messi had naar eigen zeggen moeite met het aarden in Frankrijk. Hij had niet verwacht ooit nog een transfer te maken. "Ik wilde niet weg, stelde het nooit voor en voelde me heel goed in Barcelona. Plannen om dat te veranderen had ik nooit. Ik had alles in Barcelona. Als mens en als voetballer", zegt hij. Behalve dat zijn gezin in een compleet nieuwe omgeving terechtkwam, kreeg hij ook te maken met een nieuwe spelopvatting. "Mijn hele leven deed ik het via één filosofie. Ik kende alles uit mijn hoofd. Dit was ineens allemaal nieuw."

De spelmaker maakt duidelijk dat hij het tij wil keren in Parijs en spreekt zijn ambities uit. "Dit jaar wordt alles anders. Ik ben al voorbereid op wat komen gaat, ken de club, mijn ploeggenoten en de stad. Ik voel me meer op mijn gemak in de kleedkamer. Alles wordt anders. Ik wil de situatie in Parijs keren en de Champions League winnen."