Gillet verklaart terugkeer naar Anderlecht: Mijn vrienden dachten dat ik gek was

Gillet verklaart terugkeer naar Anderlecht: "Mijn vrienden dachten dat ik gek was"

29-05-2022 16:01
1

Guillaume Gillet verraste deze maand door zijn terugkeer naar RSC Anderlecht bekend te maken. Niet voor de A-ploeg, maar wel de beloften in Eerste Klasse B. Ook voor zijn entourage was het een grote verrassing.

Zij hadden namelijk niet verwacht dat Gillet terug zou keren naar paars-wit. En al zeker niet naar de beloften. "Het is waar dat mijn vrienden in het buitenland mij gevraagd hebben of ik niet een beetje een idioot was om op 38-jarige leeftijd een team van tieners te gaan versterken", vertelt Gillet bij RTBF.

Maar de middenvelder hapte wel toe en keert zo terug naar de Brusselaars. Hij kijkt ook enorm uit naar het project met de jonkies. "Ik ga deze jongeren op en naast het veld begeleiden en mijn ervaring aan hen overdragen. Ik ga ze de kleine kneepjes van het vak leren."

Gillet werd in 2008 door Anderlecht weggehaald bij RSC Anderlecht en speelde uiteindelijk tot 2016 voor de Brusselaars (met daarin nog een uitleenbeurt aan SC Bastia, red.). Met paars-wit werd hij vier keer kampioen en won hij één keer de beker.