Natuurlijk denk ik na zo'n seizoen aan de Gouden Bal

"Natuurlijk denk ik na zo'n seizoen aan de Gouden Bal"

29-05-2022 10:37
5

Karim Benzema hoopt in aanmerking te komen voor de Ballon d'Or. De 34-jarige Fransman was dit seizoen meer dan eens het goudhaantje voor Real Madrid, dat na de Primera División ook de Champions League veroverde.

Door de 1-0 zege op Liverpool in Parijs won Benzema de cup met de grote oren voor de vijfde keer met Real Madrid. Bovendien kroonde hij zich tot topscorer van het toernooi met vijftien treffers. Daarmee troeft hij Bayern München-ster Robert Lewandowski (dertien goals) en Ajax-spits Sébastien Haller (twaalf) af. 

Benzema concludeert dat hij alles heeft gedaan wat hij kon doen om de Gouden Bal te winnen. "Natuurlijk denk ik na zo'n seizoen aan de Gouden Bal", laat de ervaren aanvaller weten aan Canal Plus. "Ik ga nu naar de nationale ploeg van Frankrijk, maar ik denk niet dat ik bij mijn club meer had kunnen doen dit seizoen. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik ben in ieder geval trots op wat ik heb gedaan. Ik hoef op het veld niets meer te bewijzen."

Real Madrid bereikte de finale na spectaculaire ontsnappingen tegen Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City. Tegen Liverpool was Thibaut Courtois de grote man met zijn knappe reddingen. "Maar je kunt niet zeggen dat we dit seizoen geluk hebben gehad. Je kan één keer geluk hebben, maar niet de hele tijd. We hebben deze prijs verdiend door hard te werken, nooit op te geven en steeds terug te komen", besluit Benzema.