Toen waren ze met 7, Courtois & Hazard nieuwe Belgische Champions League-winnaars

Toen waren ze met 7, Courtois & Hazard nieuwe Belgische Champions League-winnaars

28 mei - 23:56 Laatste update: 28 mei - 23:56
11

Real Madrid heeft zaterdag de Champions League gewonnen. In de finale versloegen de Spanjaarden Liverpool met 1-0. Daardoor zijn er nu zeven Belgen die zich Europa Cup I- of Champions League-winnaar mogen worden.

Thibaut Courtois en Eden Hazard zijn de nieuwe antwoorden geworden als u tijdens een quiz gevraagd wordt: welke Belgen wonnen de Champions League of diens voorloper de Europa Cup I.

In 1988 won Eric Gerets met PSV de Europa Cup I. Tot nu toe was Gerets - die de finale met PSV won - de enige Belg die als veldspeler de beker pakte. Dat is sinds zaterdag veranderd. Courtois stond immers tegen Liverpool in de basis en speelde een indrukwekkende partij. Met negen saves hield hij Liverpool van een doelpunt. Samen met Eden Hazard - die 90 minuten op de bank bleef - mag hij feestend de nacht in. 

Divock Origi is tot nu toe de enige Belg die tijdens een winnend finale mocht invallen. Origi scoorde destijds ook in de eindstrijd tegen Tottenham. Hazard komt in een rijtje met Daniel Van Buyten (Bayern München), Thomas Vermaelen (FC Barcelona) en Simon Mignolet (Liverpool) terecht. Deze Belgen wonnen de Champions League zonder tijdens de finale in actie te komen.

Belgische winnaar Europa Cup I/Champions League
1988: Eric Gerets (PSV)
2013: Daniel Van Buyten (Bayern München) *
2015: Thomas Vermaelen (FC Barcelona) *
2019: Divock Origi (Liverpool) + Simon Mignolet (Liverpool) *
2022: Thibaut Courtois (Real Madrid) + Eden Hazard (Real Madrid) *

* Speelde niet in de finale

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie