Weergaloze Courtois drijft Liverpool tot wanhoop, Madrid wint de Champions League

Weergaloze Courtois drijft Liverpool tot wanhoop, Madrid wint de Champions League

28 May - 23:29 Laatste update: 23:44
69

Real Madrid gaat feestend de nacht in. Het won immers zaterdag de finale van de Champions League tegen Liverpool met 1-0. Vinícius Júnior scoorde het enige doelpunt van de partij, maar de absolute uitblinker van de finale was ... Thibaut Courtois. 

Beide ploegen moesten geduld hebben en moesten vanwege alle onrust rondom het stadion 36 minuten later dan gepland aftrappen. Liverpool kwam het scherpst uit de kleedkamer en creëerde binnen twintig minuten twee dotten van kansen. Courtois bleek echter in topvorm, stopte een inzet van Mohamed Salah en werkte een poging van Sadio Mané tegen de paal.

Naarmate de rust dichterbij kwam, ging de Engelse storm liggen en meldde Real Madrid zich voorin. Karim Benzema scoorde zelfs, maar arbiter Clément Turpin floot voor buitenspel en de VAR schaarde zich na lang beraad achter die beslissing. In de tweede helft bleef Liverpool aandringen, maar was het opnieuw Real Madrid dat toesloeg, ditmaal met een reglementaire goal. Federico Valverde trok de bal voor en Vinícius kroop uit de rug van Trent Alexander-Arnold: 0-1.

Negen saves van Courtois
Liverpool hervatte zijn offensief en kreeg via met name Salah de nodige kansen op de gelijkmaker. De organisatie van Real Madrid stond echter goed en Courtois bleek steeds weer een sta-in-de-weg. De Belg tikte een door Diogo Jota getoucheerde inzet uit de hoek en pakte tien minuten voor tijd uit met een nóg mooiere redding, toen Salah voor zijn neus opdook.

Real Madrid verzuimde in de counter voor de definitieve beslissing te zorgen, maar hield stand en heeft al zijn acht (!) finales in het Champions League-tijdperk winnend afgesloten. Eén van die finales was in 2018, toen ook al van Liverpool werd gewonnen. Eden Hazard bleef de hele match op de bank, maar mag wel de veertiende Europa Cup I/Champions League van Real Madrid vieren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie