'Klopp had voor akkoord met Dortmund al woord gegeven aan Bayern'

'Klopp had voor akkoord met Dortmund al woord gegeven aan Bayern'

28 May - 15:29
0

Jürgen Klopp was als trainer van Borussia Dortmund de luis in de pels van Bayern München, maar het had weinig gescheeld of hij was zelf aan de slag gegaan bij Der Rekordmeister. Erevoorzitter Uli Hoeness onthult dat er begin 2008 een informeel akkoord tussen beide partijen lag.

Klopp was toen bezig aan zijn laatste seizoen bij FSV Mainz 05. Rond de feestdagen werd hij benaderd door Hoeness. "Ik had voor Kerstmis al met hem gesproken, of hij het zich voor kon stellen om naar Bayern te komen", vertelt hij in gesprek met RTL. "We kwamen tot een akkoord." Toenmalig voorzitter Karl-Heinz Rummenigge lag echter dwars. "Hij kwam opeens met het 'lumineuze' idee om Jürgen Klinsmann vast te leggen…", aldus Hoeness, doelend op het feit dat Klinsmann voor het einde van het seizoen al ontslagen zou worden.

Hoeness moest de pijnlijke boodschap overbrengen aan Klopp, die vervolgens bij Borussia Dortmund aan de slag ging en een serieuze uitdager van Bayern werd. Nu staat hij met Liverpool in de Champions League-finale, voor de vierde keer in zijn carrière. "Dat is een Ritterschlag, dat hij bij zo'n gerenommeerde club als Liverpool zulke successen heeft behaald", aldus Hoeness. "Wij hebben bij Bayern vaker aan hem gedacht en ik zie het nog steeds wel gebeuren dat hij ooit hierheen komt. Ik vind hem een uitstekende trainer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie