Abramovich neemt afscheid van Chelsea: 'We kunnen miljoenen mensen helpen'

Abramovich neemt afscheid van Chelsea: 'We kunnen miljoenen mensen helpen'

28 May - 14:40
5

Roman Abramovich treedt na negentien jaar definitief terug bij Chelsea en richt zich middels een statement tot de achterban van The Blues. De Russische oligarch zette zijn club onlangs noodgedwongen te koop en de overname is inmiddels definitief afgerond.

Een Amerikaans consortium, met Todd Boehly als frontman, neemt het stokje over. 'Het runnen van deze club brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Ik ben bijna twintig jaar geleden in Chelsea gestapt en ik heb met eigen ogen kunnen zien waartoe deze club in staat is. En ik wilde er zeker van zijn dat de nieuwe eigenaar net zo hard werkt aan succes voor de mannen- en de vrouwentak', aldus Abramovich in een statement.

Het tijdperk-Abramovich is met de overname definitief voorbij. 'Het was an honour of a lifetime om deel uit te maken van deze club. Ik wil alle spelers en oud-spelers, stafleden en natuurlijk de fans bedanken voor al die onvergetelijke jaren.' Abramovich houdt zelf geen geld over aan de overname en de betrokken partijen maakten zich sterk om met de opbrengst humanitaire hulp in Oekraïne te kunnen leveren. 'Ik ben er trots op dat we, dankzij onze successen, miljoenen mensen kunnen helpen. Dit is de nalatenschap waar we samen voor gezorgd hebben.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie